Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim
Hilal, Lale, Allah
Hilal, Lale ve Allah Lale, hilal ve Allah(cc) lafızlarının ebced değerinin aynı olduğunu ve bundan dolayı kültürümüzde laleye apayrı bir değer verilip sevgi beslenildiğini...
Özellikle Osmanlı kültüründe, lalenin oldukça yoğun bir alaka görüp bir lale soğanının bin altına kadar müşteri bulabildiğini ve zamanın padişahı III. Ahmed'in bir ferman yayınlayarak bu fiyatlara bir sınırlama getirmek zorunda kaldığını. . .
Bir devre adını veren bu tefekkür simgesi çiçeğin o dönemde 1108 çeşit renkte üretildiğini...
biliyormuydunuz_?
ADIGÜZEL
bilmiyorduk öğrendik kardeşim sağol elleine sağlık
Allah razı olsun. Lale denince aklıma İSTANBUL geldi. 'Dünya bir ülke olsa başkanti İstanbul olurrdu' diye şairler tarafından övgüye maruz:) kalan gözünü sevdiğim İSTANBULUM. LALE ŞEHRİM. :d
ALLAH SİZLERDE DE RAZI VE MEM NUN OLSUN ...
ADIGÜZEL
Bu üç kelimenin ebced değerinin aynı olmasından öte aralarında daha sıkı bir ilişki vardır. Bu da üç kelime de aynı harflerden oluşmaktadır.(Bir Elif, İki Lam, Bir He) (Harfleri aynı olmasa da ebced değerleri aynı olabilir.).
ALLAH RAZI OLSUN... Ama ebced hesabı sadece bunlarla sınırlı degıl OSMANLI zamanda bir yere,bir olaya kısaca her türlü kavrama denk gelen bir ebced karşılığı varmış.Mesala 'beldet ün-tayibe'(temiz belde) anlamına gelen İSTANBUL 'un ebced hesabıyla karşılığı 857 buda hicri takvimden rumi takvime çevrildiğinde 1453 yılına tekabul ediyor. (Yani İSTANBUL UN fetih tarihi ...)HERŞEY İÇİN SAĞOLUN..
ADİGÜZEL