Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim
Kime ne sormalı
* Bir senenin değerini anlamak için sınıfta kalmış bir öğrenciye sor.
* Bir ayın değerini anlamak için 8 aylık bebek doğuran anneye sor.
* Bir haftanın değerini anlamak için haftalık dergi çıkaran editöre sor,
* Bir saatin değerini anlamak için kavuşmayı bekleyen sevgiliye sor,
* Bir dakikanın değerini anlamak için treni kaçıran yolcuya sor,
* Bir saniyenin değerini anlamak için kazayı önleyemeyen sürücüye sor,
* Bir salisenin değerini anlamak için olimpiyatlarda gümüş madalya kazanan koşucuya sor,
Unutma !
Zaman hiç kimse için durmaz.
Neler kaybediyoruz!
Bankada bir hesap sahibi olduğunu düşün, hesabına her gün 86.400$ yatırılıyor. Fakat bu paranın hepsini akşama kadar harcamak zorundasın, ertesi güne devredemez, bir başkasına veremezsin. Paranı kullansan da kullanmasan da hesap her akşam sıfırlanıyor.
Ne yaparsın ?...
Hepimiz zaman denen bu bankanın müşterileriyiz, hesabımız her sabah doluyor, akşam boşalıyor ve biz bu hesabı sadece o an içinde kullanabiliyoruz. Ne bir saniye önce ne bir saniye sonra…
Saniyelerini şu anı yaşayarak harca, en iyisi bunlarla bir yatırım yap. Her anını senin için en iyi olan işle değerlendir.
KANATSIZ UÇAN ŞEY; ZAMAN
Onun için her gün öğrenin. Her gün öğrenilen konularda Koca Yusuf, Adalı Halil gibi cihan pehlivanlarının yöntemini uygulayın.
Bu güreşçiler yeni doğmuş bir buzağıyı kucaklarına alıp tepeye kadar taşıyarak işe başlar ve yaz kış bu idmanı sürdürürlerdi.
Pehlivanlarımız her gün aynı idmanı yaptıkları için buzağının altı ay sonra dana, bir yılı aştıktan sonra düve veya tosun olup iyice ağırlaştığını hissetmezlerdi bile; siz de her gününüzü bir şeyler öğrenmeye ayırırsanız, bir yıl sonraki bilginize şaşıracaksınız.
Zamanınızı bir plan dahilinde değerlendirin. Planınızda başta ne istediğinize karar verin.
Kendinizi fazla zorlamadan sadece yapabildiklerinizi yapmaya başladığınızda ne kadar çok şey değiştiğini siz de şaşırarak göreceksiniz.