Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Hz Allah Habirdir.Semi'dir.Basir'dir

Esselamu Aleykum Ve Rahmetullahi Ve Berakatuhu.


Su İnsanoğlu Kendisini Yokdan Var Eden Hz Allah'ı Hangi Akılla Hangi Zihniyyetle İnkar Eder Ve İman Edenlerden De Bu Hakikatleri Oğrendikten Sonra Hala Nasil Gunaha Dalıyoruz Ne Cur'etle Diye Teaccub Etmememek Mumkun Degil.?

Hz Allah Her Seyden Haberdardır.Bu El Habir İsm-i Şerifinin Tecellisidir.


EL HABİR



(Her Şeyin İç Yuzunden,Gizli Taraflarından Haberdar)


Hz Allah Habirdir.En Kuçuk Bir Mıkrobun Gece Karanlıklarında Gidip Geldiği,Girip Çıktıgı Yerlerden,Hava Boşlugunda Uçuşan,Kaynaşan Zerrelerin Harekatından Haberdar Oldugu Gibi,Mulkunun Her Tarafından Melaikenin Varamadığı Hiç Bir İnsan Fikrinin Ulaşamadıgı En Gizli Noktalarda Olan Biten Her Seyden Haberdardır.

Mesela Diyelim Ki,Su Memleketde Her Lahza,Ferdi,Ailevi,İctimai,Ahlaki,Siyasi,Cinai Ne İşler Oluyor.Şuphe Yok Ki Bunların Her Birine Ait Binlerce Hadise Zuhur Edip Duruyor.

Bunlardan Her Birinin Baslangıcını Suret-i Vuku-unu Sonucunu Butun Teferruatı İle İç Yuzunu Bildigi Gibi,Arzda, Karada,Denizde,Sema'da,Ecram'da Berzah'ta,Ecsam'da,Ervah'ta Vel Hasıl Butun Kainatta Akıp Durmakta Olan İşleri Hadiseleri,Apacık Bilir.

En Gizli En Duyulmaz Sanılan Seylerden,Gönullerin Hiç Kimseye Acılamayan Esrar Ve Meylettikleri Herseyden İyi veya Kötu,Sahiblerinin Neler Dusundugunu,Neler Yapmak İstediklerini,Ne Duzenler Kurduklarını,Ne Kararlar Verdiğini Bilir.

Bunların Hiç Birinden Gaflet Etmez.Ve Hiç Birini Hukumsuz Cezasız Bırakmaz Ve Hiç Kimse yakasını Kurtaramaz.



ES SEMİ'



(Çok İyi İşiten)


Hz Allah İşitir.Yureklerimizdeki Sözleri,Ellerimizin Hafif Dokunmasından Husule Gelen Sesleri İşitir.Mesafeler Onun İşitmesine Engel Olamaz.

Kainatın Her Noktasında İşitilmek Şanından Olan Her Seyi İşitir.Birini İşitmesi Digerlerini İşitmesine Mani Olamaz.Her Hadiseyi Aynı Derecede Ve Aynı Acıklıkla İşitir.

Hz Allah Kayıtsız Sartsız Mutlak İşitir.

Mesela: Kainatta Bir Lahza Bir An İçinde Milyarlarca İşidilecek Hadiseler Vuku Buluyor Ve Bu Hadiseler Ezelden Ebede Kadar Hiç Kesilmeden Değişip Duruyor.

İşte Bunların Hiç Birini Kaçırmadan Ve Hiç Biri Ötekine Mani Olmadan Hepsini Birden Aynı Zamanda Aynı Acıklıkla İşitip Duran SEMİ'dir.

Yoksa Bizim Gibi Birini İşitip Milyarlarcasından Haberdar Olmamak Degil.İşte Bizdeki İşitme Hz Allah'da Mutlak Ve Mukemmel olan Sem'in Bir Nişanesidir.



EL BASİR



Her Seyi Mukemmel Bir Şekilde Görup Duran)


Hz Allah Görur.Herkesin Gizli,Acık Yaptıgını Görup Durmaktadır.Karanlıklar Onun Görmesine Engel Olamaz.

Kat Kat Karanlığa Boğulmuş Katran Maddelerini Ve Suyu Teskil Eden Zerreleri Görur.

Na Mutenahi Alemin Her Hangi Bir Noktasında Hiç Bir Sey Olmasın Ki,Hz Allah Onu Görmuş Ve İşitmiş Olmasın.

O Halde Kendime Ey Insan! Her Lahza Butun Kainati Gören,Herşeyi İşiten Ve Her Seyden En İnce Teferruatına Kadar Haberdar Olan Hz Allah Seni Görup Dururken.Hala Ne Diye Gunahlara Dalıp ,Hatalara Koşuyosun Diye Bir Soru Sormaktan Kendimi Alamıyorum.

Measselam.


Kuran. Kerim ve Tefsir

MollaCami.Com