Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim
enteresan yazi
Evet dedirtmenin bilimsel yollari
Konumuz ikna veya baska bir deyisle kandirma. Baskalarinin sizi kandirmasina niçin izin veriyorsunuz? Karsi olduGunuz pek çok konuya niçin ''evet'' demek zorunda kaliyorsunuz? Hiç beGenmediGiniz gereksiz bir ürünü satin almaniza neden olan dürtü nereden kaynaklaniyor? Yararina inanmadiGiniz bir yardim kampanyasina istemeye istemeye de olsa niçin katkida bulunuyorsunuz?
Bunlari merak ediyorsaniz bu yazi tam size göre, çünkü baskalarinin isteklerine niçin hayir diyemediGinizi anlayip, kendi kendinizi suçlamaktan vazgeçeceksiniz. Son bilimsel arastirmalardan elde edilen bilgilerin isiGinda, hangi ikna tekniGinin daha etkili olduGunu, hangi psikolojik silahin daha vurucu olduGunu göreceksiniz.
Bu arada kasla göz arasinda yine kandirildiGinizin farkinda misiniz!
Kandirma ve ikna konusu üzerindeki ilk bilimsel çalismalar bundan yarim yüzyil önce, ii. Dünya Savasi'nda, liderlerin ideolojik propaganda ve ikna turlari sirasinda basladi. O zamandan bu yana bir insanin bir diGerinin davranis ve düsüncelerini nasil etkileyebileceGi konusunda pek çok yöntem gelistirildi. Bütün bu çalismalardan elde edilen verileri bilimin süzgecinden geçiren bilim adamlari, 6 davranis seklinin bu konuda etkin olduGunu ortaya koydu. Bunlar sirasiyla karsilik verme, tutarlilik, toplumsal onay, beGeni, otorite ve zor bulunmadir. Çalisma hayatimizi, toplumsal ve kisisel iliskilerimizi yönlendiren bu 6 eGilim, ustalikla kullanildiGi takdirde baski kurma, otorite saGlama, istediklerini yaptirma konusunda kisiye büyük avantaj saGlar .
evlilkte çok is görür bu yöntemler :D :D :D
bütün erkekler örenmeli :D